Valkosuklaa-mokkaneliöt

, by Tiina


Valkosuklaa-mokkaneliö
Tänä vuonna en tehnyt itselleni syntymäpäiväkakkua, mutta valmistin työkavereille herkullisia valkosuklaa-mokkaneliöitä. Neliöt oli helpompi kuljettaa bussilla töihin ilman, että tarvitsi varoa kuorrutuksia tai koristuksia. Löysin ohjeen Crazy bakerin blogista ja tein ohjeen 1.5 kertaisena, jolloin siitä tuli juuri sopiva määrä pellilliselle mokkaneliöitä. Määrä oli tavalliseen kääretorttupohjaan nähden isompi, joten ruuduista tuli sopivan paksuisia ja meheviä. Ohje oli helppo ja tavallisesta kuorrutuksesta poiketen käytettiin neliöiden päällä valkosuklaasta tehtyä kuorrutusta. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin kuorrutteessa maidon sijasta kahvia, jolloin neliöt maistuivat mukavasti mokkaisilta. Ja kahvina käytin ihan normaalivahvuista kahvia, en lähtenyt erikseen keittämään vahvempaa. Näppärästi kokkaajalle että leipomukselle kävi sama kahvi :)


Valkosuklaa-mokkaneliöt (pellillinen)

300 g voita
6 munaa
3,75 dl sokeria
5,25 dl vehnäjauhoja
4,5 tl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kahvia

Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siivilöiden kuivat aineet vaahtoon vuorotellen voin ja kahvin kanssa. Sekoita varovasti, ettei vaahto lässähdä. 
Paista 175 asteessa noin ½ tuntia ja jäähdytä.


Kuorrutus:
190 g valkosuklaata
75 g voita
4,5 rkl kahvia
n.3 dl tomusokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa ja levitä jäähtyneen pohjan päälle, Koristele haluamallasi tavalla. Itse sulatin tummaa suklaata koristeraidoiksi ja lisäsin päälle hopeahelmiä sekä pieniä nonparelleja.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti