Blogin uusi ulkonäkö

, by Tiina

Kuten blogin vanhat lukijat ovatkin jo huomanneet, on blogin ulkonäkö muuttunut radikaalisti viime päivinä. Tarkoituksena oli parantaa blogin käytettävyyttä sekä helpottaa blogipostauksien etsimistä. Lisäksi samalla poistuivat ongelmat, joita esiintyi Internet Explorerin käyttäjillä. Käyttöliittymää on yhtenäistetty ja pyritty tuomaan esille oleelliset asiat käyttäjän näkökulmasta.

Mobiiliversiota käyttävät tuskin tulevat huomaamaan eroa, mobiiliversion ominaisuudet ovat pysyneet samanlaisena kuin aikaisemminkin.

Muutama sana blogin uudesta ilmeestä. Yläreunasta pääsee nopeasti vaihtamaan eri sivuille, joita blogin sisällä esiintyy. Lisäksi löytyy Yhteydenotto-nappi, jolla voi ottaa sähköpostitse yhteyttä blogin kirjoittajaan. Tämä tosin vaatii, että tietokoneelle on määritelty sähköpostiohjelma valmiiksi, esimerkiksi Thunder Bird ja Microsoft Outlook ainakin toimivat.

Alavalikoista pääsee nopeasti katsomaan aihealueittain blogipostauksia. Toistaiseksi valikoista pääsee seuraamaan leivontaan, ruokaan, jälkiruokiin sekä viineihin liittyviä postauksia. Valitsemalla esim. Punaviinit-päätason, saa sivulle auki kaikki postaukset, joissa on tunnisteena punaviini tai vaihtoehtoisesti voi valita suoraan tietyn punaviinin listalta. Huomatkaa myös ominaisuus, kun hiiren kursorin vie viinimerkin päälle. Infotekstissä näkyy rypäleet, joita kyseisessä viinissä on käytetty.

Oikeassa sivupalkissa on näkyvissä kolme eri välilehteä; Suosikit, Tunnisteet ja Blogiarkisto. Oletusarvona on "Suosikit", joka listaa kuukauden ajalta 5 suosituinta blogipostausta. Painamalla "Tunnisteet" -välilehteä, pääsee näkemään postauksissa käytetyt tunnisteet ja hakea kirjoituksia sitä kautta. Täällä tunnisteita on enemmän kuin päävalikossa. Blogiarkistossa pääsee selaamaan postauksia aikajärjestyksessä.

Toivottavasti muutokset ovat olleet positiivia ja saavat palaamaan takaisin blogin pariin. Mikäli tulee jotain kysyttävää tai haluat muuten vain kommentoida, niin tassuttele sisään ja anna palautetta. :)

Oikein mukavaa syksyä kaikille ja tavataan kun kohdataan!

-Tiina-

0 kommenttia :

Lähetä kommentti