Toast skagen jokiravunpyrstöistä

, by Tiina

Eilen kokeiltiin ensimmäistä kertaa tehdä toast skagenia kotona. Toast skagen tai skagen toast on ruotsalaisen ravintoloitsijan kehittelemä tunnettu alkupala, jossa on yhdistetty katkarapuja majoneesipohjaiseen täytteeseen ja tämä tarjoillaan leivän päällä. Nopealla selailulla netistä ei oikein löytynyt sopivaa reseptiä, niin päädyimme yhdistelemään paria ohjetta ja lopputuloksena oli aika toimiva kokonaisuus. Katkarapujen sijaan käytimme jokiravunpyrstöjä, joissa on mielestäni paljon enemmän makua kuin tavallisissa pakastekatkaravuissa. Leipänä käytimme tavallista moniviljapaahtoleipää, mutta saaristolaisleipä olisi varmasti sopinut paremmin.

Toast skagen
400 g jokiravunpyrstöjä
1 keitetty kananmuna
1 prk ranskankermaa (crème fraîche)
saman verran majoneesia
Lähde: Alko
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
1 punasipuli (pieni)
valko- ja mustapippuria maun mukaan
sitruunamehua

Pilko punasipuli, tilli ja ruohosipuli ja keitetty kananmuna ja yhdistä ne ranskankerman ja majoneesin kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää oman maun mukaan sitruunamehua ja mausteita. Lisää lopuksi jokiravunpyrstöt ja anna maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Alkupalan kanssa tarjoiltiin valkoviiniä Argentiinasta: Graffigna Glasico Chardonnay. Viini oli maultaan kuiva ja hapokas, mutta silti hedelmäinen ja sitruksinen. Tämä yhdistelmä tekee siitä hyvän viinin rasvaisen kalan ja äyriäisten kanssa juotavaksi. Viini ei ollut liian hapokas eikä kuiva, vaan sopi hyvin toast skagenin kanssa yhteen. Hinta on edullinen, Alkossa viinipullo maksaa alle 9 euroa.

Seurustelujuomaksi viini on liian hapokas, sen ominaisuudet tulevat paremmin esille ruoan kanssa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti