Valkosuklaa-mansikkapannacotta

, by Tiina

Viikonlopun kokkailut päättyivät hyvän aterian jälkeen jälkiruokaan. Tällä kertaa vuorossa oli valkosuklaa-mansikkapannacottaa. Nyt pääsi ensimmäiset pakastemansikat käyttöön. Ja taas huomasin laittaneeni jälkiruokaan valkosuklaata, mutta se vaan toimii!

Kiireisen viikon jälkeen oli kiva istahtaa alas ja kokkailla uudessa keittiössä. Viimeiset kaksi viikkoa ovat menneet työkiireiden ja muuton parissa ja vihdoinkin alkaa kiire helpottaan.


Valkosuklaa-mansikkapannacotta
Valkosuklaa-mansikkapannacotta
(2 hengelle)

Valkosuklaakerros:
2 liivatelehteä
1,5 dl (rasvatonta) maitoa
50 g valkosuklaata
1 rkl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Mansikkakerros:
rasiallinen pakastemansikoita (~200 g)
2 liivatelehteä

Valkosuklaakerrosta varten liuota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Vaahdota kuohukerma. Kiehauta maito kattilassa ja sulata joukkoon valkosuklaa sekä liivatteet. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Sekoita jäähtynyt kermahyytelö kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kermahyytelöä on hyvä sekoittaa ettei sen pinta jähmety. Itse jäähdytin hyytelön kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoittaen ennen kuin lisäsin sen kermavaahdon joukkoon. Kaada seos tarjoiluastiaan ja laita puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään.

Mansikkakerrosta varten liuota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Sulata mansikoita mikrossa, ei haittaa vaikka jäävät vähän kohmeisiksi. Murskaa mansikat halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja lisää liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatteet mansikkasoseen joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada tarjoiluastiaan jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle. Jäähdytä jääkaapissa kunnes mansikkakerros on hyytynyt. Nopeuttaaksesi hyytymistä, jähmetä pannacotta pakastimessa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti