Vaaleanpunainen kermakakku - täytteenä sitruunaa ja mansikkaa

, by Tiina

Vaaleanpunainen kermakakku mansikkatäytteellä
Tällä kertaa vuorossa on kermatäytekakku, joka valmistettiin tilaustyönä ystävälle. Pyyntönä oli, että kakku olisi tyttömäinen ja vaaleanpunainen, joten sen pohjalta lähdin miettimään kakun valmistamista.

Pohja on toteutettu ihan tavallisena sokerikakkupohjana ja täytteenä on tuttuun tapaan Lemon Curd-tahnaa sekä mansikkamoussea. Päälyosassa on sokerimassasta valmistettu levy ja sivut ovat päällystetty vaaleanpunaisella ja valkoisella kuohukermalla. En löytänyt kaupasta mansikkakermavaahtoa, niin jouduin värjäämään vaahdon itse pastaväreillä.

Kakkupohja:
20 hengelle

6 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Riko kananmunat lasiin ja mittaa saman verran sokeria toiseen lasiin. Kaada sokerit vatkauskulhoon ja mittaa tyhjään lasiin saman verran vehnäjauhoja kuin kananmunia on. Halutessasi voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla, itse olen käyttänyt perunajauhoja 1/4 jauhomäärästä. Kaada kananmunat sokerin joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kaada lopuksi voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (24-26 cm irtopohjavuoka) ja paista uunissa 175 asteessa 30 - 40 min. Tarkista kypsyys esim. hammastikulla. Nosta vuoka pois uunista, anna hetken jäähtyä ja irrota kakkupohja vuoasta. Irrottamista voi helpottaa kierämällä veitsellä varovasti reunan ympäri.


Mansikkamousse:
400 g (pakaste)mansikoita
2,5 dl (mansikka)kermaa
1 prk rahkaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat, vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kaikki samaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Vaniljakreemiä lisäämällä voi vaikuttaa moussen rakenteeseen, hieman paksumpi täyte pysyy paremmin kakun välissä.

Kostutin kakun sitruunamehulla ja lisäsin väliin ensin ohuen kerroksen Lemon Curd-tahnaa ja sen päälle mansikkamoussen. Kerroksia kakkuun tuli kolme ja täytevälejä näin ollen kaksi. Mansikkamoussen määrä riitti hyvin kumpaankin väliin ja sitä jäi vähän ylikin. Kakun päälle lisäsin muutaman sokerimassasta tehdyn liljan, joita löytyi valmiiksi omasta varastosta.

- - - - - -

Ihan ongelmitta kakun valmistus ei sujunut. En ollut aikaisemmin valmistanut noin isoa kakkua enkä siis tiennyt mahtuiko kakku kokonaan irtopohjavuokaan. Ja näin jälkikäteen voin todeta, että mahtuihan se :) Ylimääräistä tilaa ei juurikaan jäänyt, mutta pohja mahtui juuri sopivasti 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Kerman vatkaaminenkin meni vaikeaksi, ei tarvinnut kuin vähän vatkainta näyttää niin kuohukerma oli jo vatkautunut liian kovaksi pursotuksia varten. Mahtoikohan lämmin sisäilma vaikuttaa asiaan, en tiedä... Normaalisti olen käyttänyt Flora Vispiä, mutta halusin kokeilla kuohukermaa vaihtelun vuoksi. (Ja edellisen juustokakun koristelun kanssa kuohukermasta tuli todella hyvä vaahto pursotteluun, yritin tehdä samalla tavalla tälläkin kertaa.) Pursottamisen kanssa oli paljon ongelmia juuri lämmön takia, sillä kermavaahto suli todella nopeasti pursotuspussissa. Jouduinkin useaan otteeseen laittamaan pursottimen jääkaappiin jäähtymään.

Lopputulokseen en ole täysin tyytyväinen, mutta kaapista loppui kermat kesken enkä voinut yrittää enää uudestaan. Ja koska oli pyhäpäivä, niin eipä ne lähikaupatkaan enää auki olleet.
Positiivisena voidaan sanoa, että kakun maku oli hyvä. Mielestäni täytekakku ei saa olla liian makea ja tästä tulikin sitruunan kanssa raikkaan makuinen ja mansikan myötä siinä oli vivahdus lähestyvästä kesästä. Ja jatkossa täytyy treenata lisää tuota pursottamista ^^


2 kommenttia :

  1. Kaunis kakku ja maistuikin varmasti ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka-sitruunatäyte sopi hyvin aikuisempaan makuun. :)

      Poista