Raparperi-rahkamurupiirakka

, by Tiina


Kesän ensimmäinen raparperipiirakka valmiina!

Halusin kokeilla reseptiä, jossa käytetään rahkaa raparperin kanssa ja löysinkin tutun blogista ihan älyttömän hyvän ohjeen. Tämän rahkamurupiirakka-ohjeen avulla valmistui varmaan parhaimman makuinen raparperipiirakka, mitä olen koskaan tehnyt! Iso kiitos pikku murusia -blogille, ammatti näkyy kaikista tekemisistä :) Piirakasta tuli hyvänmakuinen eikä lainkaan liian makea tai liian hapan.

Ohje oli hyvin helppo seurata ja yhdellä kertaa valmistui pellillinen rahkapiirakkaa. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin täytteeseen 1 prk rasvatonta maitorahkaa (250 g) ja 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (200g). Ja jälleen apukokki Chef pääsi näyttämään taitonsa ^^ Tuo yleiskone on ollut ihan älyttömän hyvä, helpottanut arkea todella paljon. Nykyään ihmetteleekin, miten aikasemmin on tullut toimeen ilman tällaista laitetta.

Raparperi- rahkamurupiirakka ja vaniljajäätelöä

Pohja:
10 dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria 
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita
2 ½ dl piimää


Täyte:

250 g rasvatonta maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¼ dl sokeria
2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria
raparperia pilkottuna oman maun mukaan


Pohjaa varten yhdistä kaikki aineet paitsi piimä ja sekoita. Ota erilleen noin puolet murumassasta ja lisää piimä jäljelle jääneeseen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Leikkaa raparperi pienemmiksi palasiksi ja levitä täytteen päälle. Levitä lopuksi loput murumassasta täytteen päälle ja paista 200 asteessa n. 30-35 min.

3 kommenttia :

  1. Olen tehnyt samanlaista piirakkaa ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja on kyllä äärimmäisen herkullista! Monet ovat pyytäneet reseptinkin, joten varaudu siihen... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggerista puuttuu "Like" -nappi! :)

      Mutta suositelen kyllä kokeilemaan tuota reseptiä, siinä oli maku kohdillaan. Itse laitoin pellilliseen n. 5-6 raparperinvartta ja olisi voinut laittaa enemmänkin. Ja rahkatäyte sopii todella hyvin kirpeän raparperin seuraksi. Ja raparperin tilalle voi helposti vaihtaa vaikka omenaa, persikkaa tai melkein mitä vain ja saa ihan uudenlaisen piirakan.

      Poista
    2. Minä näköjään olin laittanut peräti litran raparperia omaan piirakkaani ja oli juuri sopivasti. Kaverini teki samaa marjaisena versiona, ja lopputulos oli kuulemma erinomainen! :)

      Poista