Osso buco alla milanese risotton kera

, by Tiina


Viikonloppu ja taas mukava hetki kokkailla erilaista ja pidemmän kaavan mukaan! Tällä kertaa menu oli italialaistyyppinen sisältäen niin mozzarellaa, tomaattia, vihanneksia sekä osso bucoa. Pidemmän aikaa ollut jo mielessä, että olisi kiva kokeilla valmistaa itse osso bucoa ja nyt päätimme sitä kokeilla.

Alkupalana toimivat pienet patongin palaset, joiden päälle kasattiin mozzarellaa, tomaattia, basilikaa sekä balsamicoa. Yksinkertaista ja hyvää! Pääruokana oli siis naudan osso bucoa. Tämän ruuan valmistaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä lihaa kypsennetään padassa parin tunnin ajan.

Mozzarellapatongit

oliiviöljyä
8 palaa patonkia
1 mozzarellakuutio
2 tomaattia
tuoretta basilikaa
balsamicoa

Voitele patonginpalaset kummaltakin puolelta oliiviöljyllä. Itse käytin basilikalla ja chilillä maustettua oliiviöljyä, joka oli yksi matkatuliaisista italiasta. Paista patonkeja kummaltakin puolelta kuumalla pannulla, kunnes saavat kivan ruskean värin pintaan. Siivuta tomaattia ja käytä tomaattisiivjakin hetki pannulla, jotta neste hieman haihtuu. Kasaa osaset päällekäin ja koristele lopuksi basilikanlla ja balsamicolla.

Lämpimät mozzarellapatongit
Osso buco alla milanese

2 naudan osso bucoa
4 dl lihalientä
2 dl valkoviiniä
1 prk tomaattimurskaa
4 porkkanaa
sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
½ lehtiselleri
1 paprika
tuoretta oreganoa ja basilikaa
kuivattua timjamia
3 laakerinlehteä

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen aloittamista. Leikkaa lihan reunoihin viillot, jotta liha ei rypisty paistamisen aikana. Pilko porkkanat, sipulit, selleri ja paprika suurehkoiksi palasiksi ja laita kannelliseen uunivuokaan. Mausta osso bucot pippurilla ja suolalla ja pyöräytä lopuksi jauhoissa. Paista pannulla ~ 2 min kummaltakin puolelta ja nosta pihvit myös uunivuokaan. Lisää pannulle 2 dl valkoviiniä ja kiehuta kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää seuraavaksi tomaattimurska ja oregano, basilika, timjami ja laakerinlehdet ja anna kiehahtaa. Valmista lihaliemi lisäämällä kokonainen lihaliemikuutio 4 dl kuumaa vettä ja sekoita kunnes kuutio on täytsin liuennut. Lisää lopuksi nesteet uunivuokaan ja laita nesteitä sen verran, että kaikki osaset peittyvät nesteeseen. Laita uunivuoka kannen kanssa uuniin 160 asteeseen ja anna hautua 2h.

Osso buco alla milanese ja
sahramilla maustettu risotto 
Risotto

1 salottisipuli
2 dl riisiä
8 dl vettä
1½ kanaliemikuutiota
ripaus sahramia
(1½ dl valkoviiniä)

Kuutioi salottisipuli ja kuullota isossa kattilassa öljyn kanssa. Lisää riisi ja pyörittele kunnes riisistä tulee lähes läpinäkyvää. Lisää tässä vaiheessa valkoviini, jos haluat laittaa, ja kiehauta alkoholi pois. Lisää sen jälkeen vesi ja mausteet ja anna kiehua 15 min ilman kantta.
Tämä risotto-ohje on otettu Henri Alenin twiiteistä, jossa oikeanlaisen risoton valmistus neuvottiin steppi stepiltä. Ja maku oli kyllä todella upea, en olisi uskonut että risotto voi maistua niin hyvälle.

Jälkiruoaksi valmistettiin irish coffee jäätelöä ja mielestäni tämä jäätelö oli parasta jäätelöä, mitä olen syönyt.

Irish coffee jäätelö
Irish coffee jäätelö
3 keltuaista
½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl viskiä (Jameson)
2 rkl pikakahvijauhetta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä pikakahvijauhe viskin joukkoon ja sekoita kunnes kahvi on liuennut kokonaan. Lisää kuohukerma viskin joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä lopuksi keltuaisvaahto ja viski-kermavaahto varovasti sekoittaen. Nosta massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö laitteen ohjeiden mukaisesti.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti