Suolaiset minipiiraat - kinkku & paprika

, by Tiina


Lauantaina olisi tulossa kymmenkunta vierasta viettämään pikkujouluja sekä peli-iltaa. Aina silloin tällöin yritämme ystävien kesken järjestää yhteisen illan, jonka aikana pelaillaan lautapelejä hyvässä seurassa samalla syöden niin makeita kuin suolaisia tarjottavia. Pienet coctailpalat ovat käteviä tarjottavia, sillä niitä on helppo syödä ja kiva valmistaa.

Tällä kertaa kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa pieniä, suolaisia minipiiraita käyttäen apuna 24 paikkaista minimuffinssivuokaa. Ensimmäinen yritys onnistui muuten ihan hyvin, mutta taikina jäi hieman liian kuivaksi, vaikka yritin välttää turhan jauhon käyttöä kaulintavaiheessa. Pohjan ohjetta täytyy siis vähän modailla, jotta lopputuloksena olisi mehevät ja maukkaat pienet piiraat. Yritin käyttää pohjana murotaikinaa, mutta seuraavalla kerralla kokeilen jotain muuta piirakkapohjaohjetta. Pohjan ohjeen olen ottanut Minileivonnaiset -kirjasta (Joanna Farrow, Sara Lewis, Sunil Vijayakar, Gummerus 2013) Täyteohje on kasattu usean eri ohjeen summasta ja omista makumieltymyksistä.


Murotaikina
(riittää 24 minimuffinin tekoon)

350 g (6 dl jauhoja)
85 g jääkaappikylmää voita paloina
85 g jääkaappikylmää margariinia paloina
4-4,5 rkl kylmää vettä

Mittaa jauhot kulhoon ja lisää voi- ja margariinipalaset. Kääntele ainekset yhteen ja nypi taikina tasaiseksi. Jatka nyppimistä kunnes taikina muistuttaa korppujauhoja, jolloin rasva on sekoittunut kunnolla jauhoihin. Lisää vesi vähitellenja puristele seos käsin notkeaksi taikinaksi. Kääri taikina kelmun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla työtasolla ja kauli se ohueksi. Leikkaa pyöreällä tai rosoreunaisella muotilla taikinasta ympyröitä (halkaisija n.7-8 cm) ja painele ne 24-paikkaiseen minimuffinssivuokaan. Leikkaa ylimääräisestä taikinasta koristeita piiraiden päälle.


Kinkku-paprikatäyte

2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ prk tuorejuustoa (chili)
1 paprika
1 pss kinkkukuutioita
persiljasilppua
mustapippuria
suolaa
yrttisuolaa

Pilko paprika pieniksi palasiksi. Riko kananmunat kulhoon ja lisää täyteaineet ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lusikkaa apuna käyttäen täytä minimuffinivuokaan laitetut taikinakulhot. Laita lopuksi koristepalaset piiraiden päälle. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 15 minuutin ajan.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti