Kanasalaatti gorgonzolalla

, by Tiina


Yksin kotona ja tiedossa herkutteluilta ruokaisalla salaatilla ja sopivalla punaviinillä. Viime aikoina olemme valmistaneet tavallisesta poikkeavia salaatteja sen normaalin kurkku-tomaatti-paprikasalaatin sijaan ja näin ollen on valmistunut proteiinipitoisia, kasvis- ja vihannespainotteisia herkkuja, joihin makua saadaan niin pähkinöiden kuin hedelmien avulla. Tällä kertaa valmistin hieman erilaisen kanasalaatin, jonka makuja täydensin gorgonzola-juustolla sekä persikoilla.

Makupariksi salaatille haeskelin kevyttä punaviiniä ja Alkossa pyysinkin myyjän suosituksia kyseiselle salaatille. Myyjä innostui heti ideasta ja kiiruhti samantien kohti Ranska-hyllyä ja ehdotti kahta erilaista viiniä. Valitsin niistä ensimmäisen, joka sopi kanan kanssa kuin nenä päähän. Salaatti ja viini yhdessä toivat esille toistensa hyviä puolia, todella sopiva pari! Kiitokset vain Alkon palvelusta, jälleen kerran osui viini kohdalleen. Kyseessä oli siis Gérard Bertrand Réserve Spéciale Pinot Noir-Grenache 2011, pullo maksaa Alkossa 11,90 €.Kanasalaatti

1 rs maustettuja kanafileitä
1 rkl seesamöljyä
1 rs herkkusieniä
1 ps sokeriherneitä
50 g maapähkinöitä (ei suolattu)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
50 g gorgonzolaa
1 prk persikoita
sekoitus vihersalaatteja

Paista kanafileet seesamöljyssä kuumalla pannulla ja nosta sivuun jäähtymään. Leikkaa herkkusienet siivuiksi ja sokeriherneet kolmeen osaan ja paista miedolla lämmöllä pannulla oliiviöljyssä hetken. Lisää pähkinät ja paista kunnes herkkusienet ovat saaneet kauniin kevyen ruskean värin. Nosta pannu sivuun jäähtymään. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi palasiksi. Aseta lehdet salaattilautasen pohjalle ja nosta herkkusieni-sokeriherneseos salaatin päälle. Pilko jäähtyneet kanafileet ja asettele salaattipedille. Lopuksi asettele päälle persikkalohkoja sekä gorgonzola-juustoa.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti