Kookosleipä karppaajalle

, by Tiina


Suomessa suurin karppausvaihe lienee jo ohittanut huippunsa, mutta itse aina välillä kaipaan karppaajalle sopivaa leipää. Vehnäjauhot ja hiiva aiheuttavat monelle ruuansulatusongelmia, joten välillä on hyvä kokeilla leipää ilman näitä aineita. Monet karppileipää kokeilleet ovat varmasti törmänneet siihen, että lopputuloksena on yleensä hyvin kananmunan makuinen leipä. Itse ainakin olen huomannut leipien muistuttavan enemmän munakasta kuin oikeaa leipää. Nyt törmäsin ohjeeseen, jossa luvattiin kunnon leipää muistuttavaa lopputulosta ja tottakai lähdin reseptiä kokeilemaan. 
Kananmunien lisäksi ohjeessa käytetään kookoshiutaleita, jotka saattavat kookoksenmakua inhoaville olla liikaa. Lopputuotteessa kookos ei maistu juuri lainkaan ja itse en koe sitä huonoksi mauksi alunperinkään. Ja koostumus oli todellakin lähempänä oikeaa leipää, mutta mielestäni taikina jäi hieman kuivaksi ja mureni helposti. Mutta maku oli hyvä. Auringonkukansiemenien sijaan voi ihan hyvin käyttää erilaisia pähkinöitä tai muita siemeniä tuomaan makua leipään.


Kookosleipä

6 kananmunaa
1,2 dl voisulaa
1,8 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kourallinen auringonkukansiemeniä
Yhdistä kananmunat ja voisula. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi auringonkukansiemeniä ja kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti