Terästetyt kampasimpukat

, by Tiina


Meillä ei ollut ihan perinteisiä pääsiäisruokia karitsan karetta lukuunottamatta. Toisen pääsiäispäivän illallinen aloitettiin kampasimpukoilla, joista on tullut yksi suurista herkuistani. Tällä ohjeella valmistuu kampasimpukat ja ohjeeseen lisätyn viskin ansiosta ne saavat enemmän makua kuin tavallisesti pelkässä voi-oliiviöljyseoksessa paistettaessa. Yksinkertaista, helppoa ja nopeaa - juuri sitä, mistä itse pidän ruuanlaitossa. Ohje löytyy uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä (03/2014).


Meillä ei ihan hirveästi harrasteta eri juhlateemoihin kattamista tai muutakaan koristelua. Senpä takia kattauskin oli juuri meidän näköinen ja värisävyinä toimivat meille toimivat sävyt. Ainoastaan pääruuan lisukkeesta löytyi kauniita värejä, kuten paprikan punainen ja bataatin oranssi :D Se riittää meille, muut saavat hoitaa sen muun hömpötyksen.

Lisäksi täytyy mainita pöydältä löytyvä tummanruskea kaitaliina. Liina on Pentikin mallistoa, Delta Kaitaliina, ja se on valmistettu polyesteristä. Todella helppo pitää puhtaana ja näyttää siistiltä ollakseen muovia :)

Kuvassa vielä lisäksi käytössä uudet annoslautaset, jotka löydettiin kirpputorilta lähes ilmaiseksi. Kyseessä on siis Villeroy & Bochin New Wave -sarjan annoslautaset. Maksoivat 3,5 € / kappale ja myynnissä oli 4 laustasta. Ihan täydelliset lautaset pienen alkuruuan seuraksi :)


Terästetyt kampasimpukat

1-2 valkosipulinkynttä
n. 2 rkl voita
1-2 rkl oliiviöljyä
kampasimpukoita 2 kpl / hlö
suolaa
mustapippuria
10 cl viskiä

Mikäli käytät pakastettuja kampasimpukoita, ota ne hyvissä ajoin sulamaan. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sulata voi isossa pannussa ja lisää oliiviöljy. Paahda valkosipulia voi-öljyseoksessa noin minuutin ajan. Paista kampasimpukat kuumalla pannulla noin miuutin per puoli kunnes ovat kauniin kullankeltaisia. Ripauta suolaa ja pippuria kypsennyksen aikana simpukoiden pinnalle. Kun käännät kampasimpukat lisää alkoholi pannulle ja anna sen kiehua lähes kokonaan pois. Huomaathan, että kampasimpukoita ei tule kuitenkaan paistaa liian kauaa tai niistä tulee sitkeitä.

2 kommenttia :

  1. Näyttääpä juhlavalta! Aikamoinen kirpparilöytö nuo lautaset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidän kattaukset kun ovat vähän omanlaisiaan, mutta me katetaan meille sopivalla tyylillä. Ja lautaset olivat todellakin löytö, harmi ettei niitä ollut enemmän. :D

      Poista