Vanha klassikko eli tiikerikakku

, by Tiina


Pitkästä aikaa tein tiikerikakkua, joka on yksi vanhoista klassisista kuivakakuista. Inspiraation tähän sain vähän epäonnistuneen kuivakakkukokeilun jälkeen. Yritin leipoa gluteenitonta ja kevyttä kookoskuivakakkua, mutta lopputulos meni aika pieleen ja jäljelle jäi turhautumisen tunne epäonnistumisen jäljiltä. Mutta onneksi tein kirpputorilta löydön! Löysin pienemmän, kuparisen kuivakakkuvuoan ja pakkohan sitä oli päästä heti testaamaan. Ja kohteeksi valikoitui tämä helppo ja yksinkertainen, mutta aina yhtä hyvä tiikerikakku. Ohjetta jouduttiin vähän muokkaamaan, koska kanamunia ei löytynytkään kaapista kuin 2 kappaletta ja aikaisempaan ohjeeseeni kuului 3 kananmunaa.


Mutta lopputuloksena syntyi ehkä historiani parhain kuivakku, taikina oli ihanan mehevää ja maku osui kohdilleen. Tein tiikerikakun suklaaosasta todella tumman lisäämällä vähän enemmän kaakaojauhetta taikinaan ja se oli nappisuoritus. Tästä ohjeesta tulee yksi pienempi kuivakakku, joka mahtuu sellaiseen 1,5 - 2 l kuivakakkumuottiin. Myös leipävuoka käy tähän oikein hyvin.

Tiikerikakku

50 g sulaa voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhoja n. 2 litran vetoinen kuivakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sulata voi. Lisää taikinaan maito, voi ja jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Ota 1/3 osaa taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe siivilöiden ja sekoita tasaiseksi. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, lisää hieman maitoa mukaan. Laita taikinat kerroksittain kakkuvuokaan aloittaen ja lopettaen vaalealla taikinalla. Painele lopuksi pitkällä tikulla ympäri taikinaa, jotta taikinat sekoittuvat ja muodostavat näin ollen kiemurtelevat raidat kakkuun.
Paista uunin keskiosassa n. 40 - 50 minuuttia, tarkista kakun kypsyys tikulla. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä muutama minuutti ennen kuin kumoat kakun vuoasta. Anna jäähtyä kumoamisen jälkeen vuoan alla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti