Suklaamuffinssit vadelmatwistillä

, by Tiina


Nyt on hyvä hetki sulattaa pakkasesta viime kesän marjoja ja tehdä tilaa kesän uusille marjoille. Löysin itse rasiallisen vadelmia ja siitä se idea sitten lähti. Seuraavaksi löysin kaapista joulun jäljiltä suklaakonvehteja ja mikäs sen parempi yhdistelmä kuin suklaa ja vadelma? Meillä lojui kaapissa avaamaton Fazerin dark chocolate -konvehtirasia ja sieltä nappasin kourallisen konvehteja ja tein niistä rouhetta. Tumma suklaa on vaan hyvää ♥

Tällä ohjeella tulee 12 valloittavan mehevää muffinssia, joissa maistuu tumma suklaa ja sitä täydentää vadelman kirpeän makea maku. Avopuolison mukaan muffinssit olivat parhaimpia, mitä on tähän mennessä syönyt.


Suklaamuffinssit vadelmatwistillä
12 kpl

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sulatettua voita
1 dl maitoa
0,5 dl suklaarouhetta (Fazer dark chocolate)
1 dl pakastevadelmia

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen ja lisää jauhoseos siivilöiden muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu voi ja maito vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Itse sekoittelin taikinaa nuolian avulla tasaiseksi tehden liikkeitä vain vaakasuunnassa, jolloin vaahdon kuohkeus säilyy. Lisää lopuksi suklaarouhe ja vadelmat ja sekoita tasaiseksi. Vadelmien määrää voit itse vaihdella ja katsoa, mikä tuntuu parhaimmalta. Pakastevadelmat saattavat hieman vetistää taikinaa, niin itse käytin muffinsseissa niitä ~1 dl verran. Annostele taikina 12-paikkaiselle muffinssivuoalle ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti