Pehmeä parsakaalikeitto

, by Tiina


Ja lisää parsakaalia! Nyt kannattaa käyttää parsakaaleja, sillä menossa on niiden sesonkikausi. Parsakaalia valitessa kannattaa valita tummanvihreä, lähes violetti kaali, jonka nuout ovat tiiviitä. Varsi saa olla nuppuja vaaleampi. Paksuvartisen parsakaalin nuput ovat voimakkaamman makuisia kuin ohutvartisen. (Lähde: Satokausikalenteri). Ja edelleenkin parsakaali on loistava ravinnonlähde, sillä se sisältää mm. A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja. Parsakaali on myös kevyt ruoka-aine, sisältäen vain n. 24 kcal / 100 g.

Tällä kertaa vuorossa oli parsakaalikeitto, josta valmistui pehmeä ja täyteläinen keitto, joka vei nälän mennessään. Tämä keitto sisältää ruokakermaa ja homejuustoa, joten se ei ihan yhtä terveellinen ole kuin parsakaali itsessään ;) Mutta maku ratkaisee ja tämä keitto toimii hyvin lounaana tuoreen leivän kerä. Alkuperäinen ohje löytyy Maku.fin sivuilta: Pehmeä parsakaalikeitto. Lopputulos oli omasta mielestä turhan suolainen, joten seuraavalla kerralla laittaisin mukaan vain puolikkaan kasvisliemikuution. Homejuusto sisältää niin paljon suolaa kuten myös liemikuutio ja yhdessä ne olivat liikaa.


Pehmeä parsakaalikeitto

1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
600 g parsakaalia
5 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutiota
200 g sinihomejuustomurua
1 dl ruokakermaa (juusto)
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi ja paloittele parsakaalit. Pane kasvikset kattilaan ja lisää vesi ja liemikuutio. Parsakaalien ei tarvitse peittyä veteen. Keitä vihanneksia kannen alla, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia.

Lisää juusto ja kerma ja soseuta keitto. Kuumenna keitto nopeasti uudelleen. Lisää etikka ja mausteet.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti