Ylimakea raparperikakku

, by Tiina


Jääkaapista löytyi vielä nippu raparperia, jolle tarvitsi löytää jotain käyttöä. Törmäsin tällaiseen kakkuohjeeseen, jonka poimin K'eittiö Avec Amour -blogista. Blogissa kehuttiin ohjetta helpoksi ja lopputulosta herkulliseksi. Päätin siis itsekin kokeilla reseptiä.

Resepti oli todella helppo toteuttaa, mutta lopputulos oli mielestäni aivan liian makea! Ohjeessa käytetty kondensoitu maito oli ihan liian makeaa tähän kakkuun, se peitti raparperien maun kokonaan ja lopputuloksena maistui pelkkä sokeroitu maitoseos. Huh, makean ystävälle kakku olisi varmasti unelma ja toimii varmasti niilläkin, jotka eivät siedä raparperin makua - sitä kun ei ollut.

Mutta laitanpa ohjeen kuitenkin blogiini ja tämä oli vain meidän talouden mielipide kakusta. Toimittajan huomautuksena täytyy kuitenkin sanoa, että meidän taloudessa ei muutenkaan käytetä paljoa sokeria tai syödä yleensäkään (yli)makeita jälkiruokia tai muitakaan tuotteita. Tavalliset jogurtit, rahkat, mehut jne maistuvat omaan suuhuni liian makealta.


Raparperikakku 
(20 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
1 dl sulatettua voita

Täyte:
300 g raparperia + 1 dl vettä
1 prk kondensoitua maitoa
3 keltuaista

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohjavuuan reunat ja asettele reunoille ja pohjalle leivinpaperi. Painele keksimassa vuuan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeudelta.
Keitä raparpereita vedessä noin 15 minuutin ajan. Soseuta sauvasekoittimella raparperit ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset. Soseuta sauvasekoittimella vielä hetken. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 175 asteessakeskitasolla noin 20 minuuttia. Ota pois uunista, jäähdytä ja jatka jäähdyttämistä vielä jääkaapissa ennen tarjoilua.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti