Spiderman-kakku lastenjuhliin

, by Tiina


Tilauskakku lasten syntymäpäiville ja toiveena oli Spiderman-kakku suklaatäytteellä. Ihan putkeen ei tämän kakun tekeminen mennyt ja lähes kaikki kohdat jouduin tekeen uudestaan ja aika alkoi loppumaan kesken. Alunperin tekemäni kakkupohja epääonnistui totaalisesti ja jouduin tekemään toisen kakun - kunhan ensin oli käyty kaupasta hakemassa lisää kananmunia. Toinen kakkupohja onneksi onnistui paremmin. Täytteiksi valikoitui suklaamousse aidoilla suklaapaloilla sekä sitä tasapainottamaan mansikkahillo. Teema on vähän samanlainen kuin aikaisemmin postaamassani Batman-kakussa, joka menikin synttärisankarin velipojan syntymäpäiville.


Spiderman-hahmo on valmistettu kokonaan sokerimassasta ja löysinkin hyvän tutoriaalin sen tekemiseen. Tämän ohjeen avulla sain kuin sainkin tehtyä hahmon, vaikka yksityiskohtiin jäi vielä vähän paranneltavaa. Itse asiassa hahmokin on puoliksi tehty kahteen kertaan, kun ensimmäisen yrityksen lopputulos ei tyydyttänyt yhtään... Ja muistutuksena itselle, että ei kannata työstää sokerimassaa kumarassa asennossa, niska menee jumiin... Verkkokuviot on piirretty mustalla elintarviketussilla. Kakun päällä oleva verkko on sulatettua suklaata.


 6 kananmunan kakkupohja
(~20 hlölle)

6 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota 24 cm irtopohjavuoka. Mittaa kananmunat lasiin ja mittaa toiseen samanlaiseen mukiin yhtä paljon sokeria. Kaada sokeri vatkauskulhoon ja mittaa lasiin samanverran vehnäjauhoja. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot varovasti sekoitellen joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kopauta pari kertaa, jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 min. Peitä tarvittaessa kakku leivinpaperilla tummumisen estämiseksi.


Suklaamoussetäyte

1 pss Blåband suklaamoussea
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk maustamatonta rahkaa

Vaahdota suklaamoussejauhe vispikerman kanssa vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vaniljakreemiä, jotta massasta tulee kovahko. Tämä määrä riitti kakun kahteen väliin ohueksi kerrokseksi.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti