Gluteeniton suklaakakku

, by Tiina


Fibromyalgia-diagnoosin saatuani olen yrittänyt muuttaa ruokavaliotani kasvispainoitteisempaan suuntaan sekä lisäämään gluteenittomien tuotteiden käyttöä. Törmäsin CocoVin sivulla Sari Reivon ohjeeseen gluteenittomille suklaaleivoksille. Jo pelkkä kuva näytti niin herkulliselta, että pakkohan sitä reseptiä oli kokeilla :)



Hieman muuntelin ohjetta sen mukaan, mitä itselläni sattui raaka-aineina olemaan. Lopputuloksena tuli pehmeä ja muhkea suklaakakku, joka valloittaa tumman suklaan maulla kenet tahansa suklaan ystävän. Lopputuloksesta ei kuitenkaan tullut liian makea, vaan kakun makuna toimivat loistavasti tumma suklaa. Ja suklaan makua korostavat ohjeessa käytetyt kookostuotteet sekä mantelit. Kakussa ei kuitenkaan maistu kookos ja ystäväni, joka ei pidä kookoksesta, otti jopa lisäpalasen.

Parhaimmillaan kakku on suoraan uunista tulleena ja vaniljajäätelön kera ♥

Gluteeniton suklaakakku
20 cm irtopohjavuoka

150 g tummaa suklaata (86 %)
4 kananmunaa
1 dl manteleita rouhittuina
3 rkl kookosjauhoja
1,5 tl rouhittua vaniljaa vaniljamyllystä
reilu rouhaus laatusuolaa (käytin Tuisan Himalajan kristallisuolaa)
3 tl psylliumjauhetta

Lämmittä kookosmaitoa kattilassa. Sulata suklaa kookosmaitoon. Vatkaa kookossokeri ja kananmunat vaahdoksi. Lisää suklaa-kookosmaitoseos tähän joukkoon. Sekoita ja lisää loput ainekset, viimeisenä psylliumjauhe ripeästi sekoittaen. Anna taikina turvota reilut viisi minuuttia. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 180 asteen lämmössä noin 25-30 minuuttia.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti