Mansikka-suklaajuustokakku

, by Tiina


Mansikkakausi on nyt parhaimmillaan, niin tottakai tuoreita mansikoita kannattaa käyttää hyödyksi. Olimme lähdössä mökkeilemään isommalla porukalla ja veimme sinne mukana tällaisen mansikka-suklaajuustokakun. Erilaisen kakusta tekee sen brownies-pohja, joka korvaa normaalisti käytettävän keksipohjan. Lopputuloksena oli värikäs kakku, jossa yhdistyy hyvin suklaa ja mansikka. Ohjeen bongasin Emmin kakut -blogista.


Mansikka-suklaajuustokakku
24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja suklaaseos varovasti sekoittaen kananmuna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja kostuta sitä ½dl esim. laimennettua mansikkamehua. Rei'ittämällä pohjaa haarukalla neste imeytyy paremmin pohjaan

Suklaamousse:
3 liivatetta
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2,5 dl Flora vispiä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja tomusokeri vaahdoksi ja yhdistä joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se tuorejuusto-kermaseokseen. Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet veteen. Lisää liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan kostutetun brownies-pohjan päälle. Laita kakkuvuoka pakkaseen mansikkamoussen valmistamisen ajaksi.

Mansikkamousse:
½ l mansikoita
2,5 dl Flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose ja mausta sokerilla. Liuota liivatteet pieneen määrään kiehhuvaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon. Kaada täyte jähmettyneen suklaamoussekerroksen päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti.

Koristele lopuksi kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti