Pizza Bianca à la Henri Alen

, by Tiina


Twitterin oman kokin seuraava resepti pääsi viime viikolla kokeiluun ja lopputuloksena tuli todella hyvänmakuinen pizza. Ihan kevyt pizza ei ollut siihen lisättävän juustomäärän takia, mutta jos silloin tällöin valmistaa pizzaa niin siihen kuuluu oleellisena osana myös juusto. Tästä ohjeesta tulee iso pellillinen pizzaa, meillä on käytössä 60 cm leveä uuni ja pohjataikinaa riittää reilusti koko pellille. Ohje on suoraan Alenin twiittauksista koottu. Seuraavalla kerralla kokeillaan ohjetta parmankinkulla :) Ja sardellin tilalla käyettiin ihan tavallista sardiinia, jota löytyi meidän lähikaupasta.

Ja mikäs oli sen mukavampaa kuin palata kotiin treeneistä ja päästä valmiiseen ruokapöytään pizzan kera. On se avopuoliso vaan ihana ♥ Hän oli jo päivällä valmistanut pizzapohjan ja pizza meni uuniin kun itse painelin suihkun kautta keittiöön. Onnellisuus tulee pienistä asioista :)


Supertaikina

1,5 dl lämmintä vettä
20 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
n. 3,5 dl jauhoja

"Tärkeintä on pohja. Jos saat ferrari- tai hyvää durumjauhoa, tee niistä. Jos et, käytä perusvehniksiä, mieluummin luomua. Parempaa."

Täytteet:

300 g emmental (Kuusamon juustola)
1 sipuli
1 mozzarella viipaloituna
1 dl parmesaania
10 sardellifilettä
mustia oliiveja
oliiviöljyä

1. Hiiva veteen, suola ja öljy mukaan. Vaivaa jauhot vähitellen joukkoon. Ja vaivaa niin perkeleesti. Esim taikinakoukuilla.

2. Anna kohota puoli tuntia lämpimässä. Esim lattialämmitys on kätsä:-) peitä liinalla.

3. Vaivaa taikinaa vielä hieman ja jauhojen avulla kauli ohueksi leivinpaperin päälle suoraan. Anna kohota vielä 8min. Sitten täytteet!

4. Laita raastettu emmerdale ja parmesan pohjan päälle. Lisää päälle vielä mozza ja sipulia. Ja loraus oliiviöljyä sekä oliivit.

5. Paista ESILÄMMITETYSSÄ uunissa 230c noin 13-min. Vilkaise pohjan alle onko väriä tullut. Sitten kypsä.

6. Heti kun tulee uunista, päälle sardellifileet tai parmankinkku siivut. Lämpö sulattaa ne. Lopuksi rukolaa ja mustapippuria.

3 kommenttia :

  1. Parmankinkkua ja Sir Lintsin etanoita päälle! Aika hyvä setti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Seuraavalla kerralla kun etanoita valmistaa, niin täytyy ottaa se Lintsin ohje kokeiluun.

      Poista
  2. Jeesus, että tuli hyvää, vaikka tarjolla oli vain Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja! Juuston määrää aloin epäillä kun sitä näytti olevan senttikaupalla pohjan päällä, mutta sinne se suli uunissa. Sardellit, NAM!

    VastaaPoista