Hyydytetty lohivoileipäkakku
Hyydytetty lohivoileipäkakku |
Voileipäkakun koristuksia |
Hyydytetty lohivoileipäkakku
Pohja:
185 g hapankorppuja
100 g voita
185 g hapankorppuja
100 g voita
Kostutus:
4 rkl maitoa
4 rkl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
250 g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
½ dl sitruunamehua
4 liivatelehteä
250 g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
½ dl sitruunamehua
Koristelu:
kurkkua
100-150 g kylmäsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
persiljaa
kurkkua
100-150 g kylmäsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
persiljaa
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja levinpaperilla ja
sivele reunoille öljyä. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa ja lisää hapankorppumurska joukkoon. Sekoita
tasaiseksi, painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja kostuta maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi, hienonna tilli ja punasipuli sekä vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset sitruunamehua ja liivatteita lukuunottamatta.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi, hienonna tilli ja punasipuli sekä vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset sitruunamehua ja liivatteita lukuunottamatta.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet ja sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.
0 kommenttia :
Lähetä kommentti