Illallinen Vapunaattona
Kattaus |
Alkuruoka:
1 nippu tuoretta parsaa
parmankinkkua
1 prk pippurilla maustettua ruokakermaa
parmesaanijuustoa
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Pese parsat ja napsauta kova kantapala pois. Kuori varresta
kovin kuori pois. Laita parsat kiehumaan isoon kattilaan, suolattuun
veteen. Anna kiehua n. 5 min. kunnes ovat melkein kypsiä, mutta vielä
hieman rapeita.
Kiedo jokaisen parsan ympärille parmankinkkusiivu, niin että
päät jäävät näkyviin. Laita käärityt parsat vuokaan ja lisää kerma
päälle.
Kuorruta uunissa 200 astetta n. 10 min. Koristele juustolla.
Alkuperäinen ohje: Valio
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Pääruoka:
Naudan ulkofilepihvejä
Valkosipulikermaperunoita
Fetasalaattia
Patonkia
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Pihvit maustettiin suolalla ja pippurilla ja paistettiin kuumalla valurautapannulla nopeasti ruskeiksi. Tämän jälkeen lihat käärittiin folioon ja laitettiin uuniin ~ 100 astetta / 10 min. Näin lihasta tuli sopivasti medium eikä pihvi päässyt kuivumaan. Pihvien kanssa oli viski-kermakastiketta avopuolison reseptin mukaisesti.
Kermaperunat valmistettiin itse viipaloimalla perunat ja maustamalla ne yrttisuolalla sekä tuoreella valkosipulilla. Uunivuokaan siivut ja mausteet laitettiin kerros kerrokselta, jotta maku jakautui tasaisesti perunoihin. Lopuksi päälle kaadettiin ruokakermaa ja laitettiin hautumaan uuniin 150 asteeseen tunnin ajaksi. Mikäli pinta alkaa ruskistumaan liikaa, voi vuoan päälle laittaa foliota.
Jälkiruoka:
Valkosuklaapannacotta ja marinoidut hedelmät
Ohje löytyy aikaisemmasta blogipostauksesta.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Viini:
Nederburg Shiraz
"Nederburg Shiraz on väriltään kauniin tummanpunainen. Hieman
savuisessa tuoksussa voi erottaa kypsiä tummia marjoja ja
mausteisuutta. Samettisen täyteläinen maku on nuorekas, runsas, hieman
tamminen, hedelmäinen ja tasapainoinen.
Rypäleet ovat kasvaneet Paarlin, Durbanvillen, Philadelpian ja
Stellenboschin alueeilla. Viinitarhat sijaitsevat noin 60-80 metrin
korkeudella ja kastellaan keinotekoisesti tarvittaessa. Sadonkorjuu
tapahtuu yleensä helmi-maaliskuun paikkeilla ja silloin rypäleet
korjataan osaksi käsin osaksi koneella. Viiniä on kypsytetty
tammitynnyreissä noin 12-18 kuukauden ajan."
0 kommenttia :
Lähetä kommentti