Sushia - Nigiri & maki
Nigirit, makit ja soijakastike |
Sushiin kuuluu myös soijakastike. Kikkoman Sushi & Sashimi soijakastike on todettu hyväksi vaihtoehdoksi, ja sitä on käytetty pääasiassa dippikastikkeena. Ei tule myöskään unohtaa Wasabi-tahnaa eli japanilaista piparjuurta, joka kuuluu olennaisena osana sushiin. Se antaa ruokaan kivaa tulisuutta :) Ja jos meinaa valmistaa merilevästä jotain, tarvitaan siihen Noria. Mutta aloitetaan ruuan valmistus riisistä:
Sushi-riisin keitto-ohje:
Laita 250 g sushi riisiä kattilaan ja huuhtele runsaassa kylmässä vedessä. Valuta ja lisää kylmää vettä kattilaan niin, että riisit peittyvät ja anna seistä vielä 20 min. Valuta vesi pois kattilasta. Lisää 4 dl vettä, kiehauta varovasti, vähennä lieden lämpötilaa ja laita kansi päälle. Anna hautua 10 min tai kunnes kaikki vesi on haihtunut. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Mausta riisi 2-3 ruokalusikallisella riisiviinietikkaa (Yutaka Rice Vinegar) sekä 2 ruokalusikallisella sokeria.
Meidän ehdottomasti suosikkeihin kuuluvat nigirit sekä makit. Nigirit valmistetaan riisistä ja halutusta täytteestä ja me olemme yleensä käyttäneet tuoretta lohta. Lohta ei tarvitse ostaa suuria määriä vaan 200 g riittää oikein hyvin kahdelle hengelle. Makien sisälle olemme riisin lisäksi laittaneet kurkkua, porkkanaa sekä lohta. Makien rullaamiseen tarvitaan bambu-matto, jonka avulla nori saadaan rullattua helposti.
Nigirit |
Nigiri:
Tee valmiista sushi-riisistä pieniä annospalasia. Kädet voi kastella kylmässä vesiastiassa, jolloin riisi ei tartu sormiin. Varo, ettei riisistä tule liian vetistä! Levitä wasabi-tahnaa riisipalasen päälle ohut kerros ja lisää lopuksi päälle sopivan kokoiseksi leikattu lohipala.
Maki:
Maki-rullat |
Ja kaikki tarjoillaan soijakastikkeen kanssa. Ei muuta kuin puikot heilumaan!
Vinkki: Maista sushia aidon vihreän teen kanssa.
0 kommenttia :
Lähetä kommentti